Päivä kanssani

Viikko kanssani: Sunnuntai

2.30-4.00 Jordan herää. Pikkuinen yski kovasti jo iltapalalla, joten arvasin jo silloin, että yöstä ei tule ihan helppo. Olin nostanut hänen sängynpäätyään jo aiemmin ja nyt laitoin vielä sipulia huoneeseen, mutta hän herää silti nuhaisena yskien. Annan hänelle hieman panadolia mahdolliseen kurkkukipuun, sillä minulla itselläni on ollut kurkku vähän kipeä ja sitten laitan hänelle lämmintä hunajavettä pulloon. Hunajavesi on hitti. Hän juo sitä lopulta kaksi pientä tuttipullollista. Lopulta yskä helpottaa ja pikkuinen saa unen päästä kiinni kello neljä ja minä palaan sänkyyn.

4.00-8.00 En saa taaskaan unta ja valvon kahdeksaan. 6.35 Jordan heräilee vähän, mutta nukahtaa heti, kun löydän hänelle tutin suuhun.

9.30 Saan nukuttua noin puolitoista tuntia ja sitten Jordan herää aamuun.

10.00-10.40 Josua herää, kun olemme aamupalalla. Leikimme ja vajaan tunnin päästä Eerikki laittaa viestiä, että hänkin on hereillä ja matkalla kotiin. Hän oli nukkunut oikein hyvin, mistä olen tosi iloinen.

11.30 Eerikki tulee kaupan kautta kotiin ja alamme suunnittelemaan päivää. Meillä on auton kanssa pari ongelmaa, joten Eerikki lähtee ostamaan siihen uuden akun. Minä olen tosi väsynyt, viikon valvomiset alkavat tuntua ja olisin valmis palaamaan sänkyyn ameebaksi. Eerikki ehdottaakin, että hän voisi ottaa Jordanin mukaan, jotta saan vähän lepoa. Jordanilla olisi lähdön aikaan päiväuniaikakin ja suunnitelma sopii minulle tietenkin oikein hyvin.

13.00 Eerikki lähtee ”seikkailulle” kuten sen Jordanille esittelemme. Myymme idean selvästi liian hyvin, sillä myöhemmin Eerikki kertoo, että Jordan nukahti vasta kello 14, hän oli niin innoissaan retkestä ja uusista maisemista. Minä käyn kylvyssä ja sitten alamme pelata Josuan kanssa ehdottamaani lautapeliä. Harkitsemme myös ”Aasipeliä”, jonka ostin Josuan toivomuksesta jotain yökylää varten kun hän oli pieni (ilmeisesti hän luuli kamelia aasiksi, koska se on edelleen nimeltään Aasipeli), mutta se taisi olla enemmän pienten lasten peli, eikä kiinnosta enää.

15.00-16.00 Eerikki tulee kotiin ja mietimme seuraavaa ohjelmaa. Sissi-ameeba ehdottaa elokuvaa ja se sopii kaikille, joten aloitamme romanttisen komedian Netflixistä. Josua lähtee kotiin aika pian elokuvan aloittamisen jälkeen. Me jatkamme elokuvaa ja kello neljä Jordan herää.

16.00 -19.10 Syömme ja Eerikki leikittää Jordania ja minä lepään sohvalla. Eerikki jumppaa ja ottaa Jordanin lisäpainoksi, mikä on Jordanista tietenkin hauskaa. Sitten he lähtevät kylpyyn.

Olisi ollut ihana lopettaa viikko johonkin kivaan yhteispuuhaan, lähteä vaikka Korkeasaareen, mutta tänään minusta ei ole oikein mihinkään. Eerikki on jo ilmoittanut, että tänään minä menen äitini luo nukkumaan ja että voin lähteä sinne jo hyvissä ajoin. Tämähän kuulostaa siltä, kuin hän haluaisi minusta eroon, lupaan, että olin ihan kivaa seuraa, hyvin väsynyttä vain 😄.

Ymmärrän kyllä hänen pointin, joskus, kun on Eerikin vuoro heräilen silti koko yön jos Jordanilla on huono yö ja se harmittaa tietenkin, joten Eerikki yrittää pitää huolen, että varmasti nukun. Tartun kyllä tarjoukseen ja lähden jo seitsemän jälkeen äitini luo. Otan Uberin, vaikka matkaa ei ole kuin reilu 20 minuuttia kävellen.

19.30 Saavun äidin luo ja jäämme juttelemaan aika pitkäksi aikaa, sillä hän on juuri palannut Madridista ja haluan tietenkin kuulla matkasta kaiken. Kerron, että minäkin olin saanut siitä idean lähteä ihan yksin ehkä juuri Madridiin vaikka pariksi yöksi joku päivä. En ole ollut yksin reissussa pitkään aikaan ja kuitenkin asuin lähes koko kaksikymppiset ulkomailla muuttaen yksin maasta toiseen jatkuvasti. Olisi ihanaa lähteä ihan yksin seikkailemaan taas joku päivä, pariksi päiväksi, sitten tulisi kuitenkin jo perhettä kova ikävä 💗. Äiti oli tuonut reissulta tuliaisia, jotka kuvaavat meitä erinomaisesti.

Ensinnäkin paljon sukkia sekä minulle, Eerikille että Jordanille. Se on ikuinen vitsi, että äiti ostaa aina sukkia, joten arvostan omistautumista asialle jälleen kerran. Sukat tulevat todella tarpeeseen, joten tällä(kin?) kertaa ne kyllä tosiaan ovat hyvä ostos. Jordanin ovat käymässä pieniksi ja minulla ja Eerikillä on aina liian vähän sukkia. Jordan saa myös kaksi aivan ihanaa Mandalorian pyjamaa ja sitten on vielä Sissi-klassikko – vessapaperia. Olen kyllä kertonut täällä aiemminkin, että aina kun lähden ulkomaille, ostan sieltä kaunista vessa- ja talouspaperia. Olen monta kertaa saanut kanssamatkustajat ihmettelemään, että onko kyseessä vitsi tai jotain, kun survon matkalaukkuni täyteen ihania vessapaperirullia. Hei, meillä kaikilla on intohimomme 😅. Tämä vessapaperi oli kuulemma valittu ennenkaikkea Jordania ajatellen, mutta otan sen kyllä heti käyttöön kun koti on järjestyksessä. Jordan saa myös, kuvasta puuttuvan, pienen pupukassin, sillä hän rakastaa kanniskella minun laukkuani ja täyttää ja tyhjentää laukkuja.

20.30 – 22.00 Otin läppärini mukaan ja kirjoitan Lauantai-postauksen loppuun, mikä viekin tunnin. Katson puoli tuntia sarjaa koneelta ja sitten käyn nukkumaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish