Jooga

Viimeiset joogaviikonloput

Kaupallinen yhteistyö: HIMA Happiness

Kyllä, viimeiset! Tuntuu, kuin siitä olisi vain hetki, kun kerroin täällä innoissani, että olen opiskelemassa joogaopettajaksi ja nyt se on jo ohi! Mutta ennen kuin päästään siihen, kerron talven viimeisistä lähiopetusviikonlopuista.

Tammikuussa alkoivat ohjausharjoitukset, joissa pidämme harjoitustunnit parin kanssa ja saamme siitä palautetta, jotta voimme kehittyä opettajina. Meillä oli myös mielenkiintoinen työpaja, jossa maalaamisen avuin käsittelimme toiveitamme ja pelkojamme tulevaisuuden suhteen. Se kuului osioon asioita, joiden kaltaisia en normaalisti ikinä tulisi tehneeksi, mutta olikin todella kivaa ja mielenkiintoista päästä pohtimaan tavoitteitaan luovasti kuvataiteen kautta.


Helmikuussa ohjausharjoitukset jatkuivat. Helmikuussa oli myös Off the Mat -osio, jossa harjoittelimme muun muassa hartiaseisontaa. Olemme harjoitelleet koulutuksessa myös päälläseisontaa ja se onkin ollut tosi jännä kokemus.

Aloitin joogaamisen astangajoogalla, jossa harjoiteltiin päälläseisontaa, mutta en koskaan oppinut sitä kunnolla. Nyt yhden harjoitustunnin jälkeen, pääsin jo aika hyvään päälläseisontaan ja seuraavalla kerralla seisoin jo päälläni käytännössä ilman mitään apuja. Olen ollut tosi epävarma ihan perus tasapainoasanoissakin, sillä en oikein luota vatsalihaksiini vielä kun synnytyksestä on sen verran vähän aikaa, mutta niin vain minä seisoin yhtäkkiä päälläni. Tämä tuskin johtui minun erinomaisuudestani, vaikka olisikin aina hauska uskoa siihen 😄, vaan siitä, että tämä asia, kuten kaikki muukin opettajakoulutuksessa, opetettiin todella perusteellisesti ja hyvin. Päälläseisominen ei ollutkaan niin kovin vaikeaa sitten, kun siihen sai oikeasti hyvät ohjeet joilla edettiin rauhallisesti yksi vaihe kerrallaan.

Maaliskuussa oli sitten viimeinen lähiopetusviikonloppu ja myös minun ja parini ohjausharjoitustunti. Parini asuu ulkomailla ja ehdotti, että pidämme tunnin englanniksi ja sehän sopi minulle hyvin. Tunti meni aika hyvin, tosin tulin itse siihen tulokseen, että puhun liikaa. Tuntuu, että toistan ohjeita jo liikaakin, joten siihen aion kiinnittää huomiota tulevaisuudessa. Oli tosi suuri helpotus saada tunti vihdoin pidettyä, ainoa isompi työtehtävä ennen valmistumista oli enää lopputyö, jonka esittäisimme loppuretriitillä, siitä sitten lisää tulevassa postauksessa!

Juhlistimme viimeistä lähiopetusviikonloppua käymällä lauantaina kaikki yhdessä lounaalla Centralissa. Sunnuntaina koitti kovasti odottamani osuus eli joogaopetuksen bisnespuoli. Minulla on ollut parikin erilaista ajatusta siitä, miten haluaisin saamaani koulutusta hyödyntää, joten tämä osio oli todella informatiivinen ja sain ihan uusiakin ideoita.

Niin lopulta tuli päätökseen viimeinenkin lähiopetusviikonloppu täällä HIMA Happinessin Ullanlinnan joogastudiolla. Olo oli aika haikea. Kun astuin studiolle ensimmäisen kerran ensimmäisellä lähiopetuskerralla, Gabriel oli pieni papu vatsassani. Muistan kuinka meidän piti antaa vierustoverille niska-hartiahieronta ja mietin hiljaa mielessäni, että mihin hommaan olen oikein lähtenyt, onko tämä yhtään minun juttuni? Ja jo sen ensimmäisen päivän jälkeen tiesin, että olen juuri oikeassa paikassa. Sittemmin olen synnyttänyt pikku kääröni ja hänen kanssaan istuimme siellä kuuntelemassa anatomian luentoa, jo heti kun hän oli alle kaksiviikkoinen. Nuo viikonloput olivatkin myös minulle ja Gabrielille tosi tärkeitä, ne olivat usein ne ainoat hetket, kun saimme olla rauhassa kahden. Jordanhan ei ole vielä päiväkodissa, joten meno on usein aikamoista kahden pienen kanssa ja ennätän usein vain iltaisin ja joskus aamuisin viettää rauhassa hetken vain vauvan kanssa. Mutta noina joogaviikonloppuina olimme aina Gabrielin kanssa siellä kahdestaan ja ne tulevat aina olemaan minulle sen vuoksi vieläkin erityisempiä ja rakkaampia muistoja.

Mutta nyt joogaopettajakoulutus oli tullut siihen pisteeseen, että oli aika sanoa hyvästit HIMAn studiolle ja alkaa valmistautua huhtikuun lopussa pidettävää loppuretriittiä, lopputyön esitystä ja valmistujaisia varten🤍.

Ps. HIMA Happinessin elokuussa alkavaan joogaopettajakoulutukseen voi hakea nyt täällä!😍

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish