Kihlat

Mitä tehdä, kun olet mennyt kihloihin?

Julkaistu alun perin Meidän Häät -sivustolla.

Kun olimme menneet Eerikin kanssa kihloihin, olimme Venetsiassa, kello oli ehkä vähän yli kymmenen illalla ja olimme molemmat aika endorfiinipilvessä. Emme kumpikaan oikein tienneet, mitä tehdä ja miten olla ja vaikka emme ollet syöneet mitään lounaan jälkeen, ei kummallakaan ollut edes nälkä enää. Ehdotin, että lähdetään nyt syömään, se tekisi varmasti kuitenkin hyvää. Istuimme alas ravintolaan ja keksimättä muutakaan, googletin mitä tehdä, kun olet mennyt kihloihin 😀 Käännyimme molemmat puhelimen ylle kuin se olisi maaginen kasipallo ja aloimme lukea, että mitä nyt tapahtuu.

Artikkelin, jonka luimme, ”18 Things to Do as Soon as You Get Engaged”, löytää täältä ja koska se oli siinä hetkessä niin hauska löytö, päätin kirjoittaa sen inspiroimana oman “Mitä tehdä, kun olet mennyt kihloihin” listani.

Meidän ensimmäinen kuva kihloissa

1. Nauttikaa hetkestä yhdessä

En usko, että koskaan unohdan sitä hetkeä, kun olimme juuri menneet kihloihin ja vaan ihmettelimme yhdessä, että mitäs nyt tehdään ja mitä juuri tapahtui. Oma suositukseni on siis, että älkää heti kiirehtikö soittamaan koko kontaktilistaa läpi, vaan antakaa aikaa asian ihmettelylle ja nauttikaa hetkestä kahdestaan.

2. Ottakaa kuvia

Yritä saada muutama yhteiskuva kihlautumisen jälkeen, arvostat niitä varmasti vuosien päästä. Seuraavina päivinä ja viikkoina kannattaa myös ottaa kuvia sormuksesta, kimppakuvia ja miksei myös virallinen kihlajaiskuva ammattikuvaajalla, jos sellainen kiinnostaa ja mahtuu budjettiin. Osa hääkuvaajista tarjoaa osana hääpakettia potrettikuvan, jotta pääsette harjoittelemaan yhteistyötä kuvaajan kanssa. Siinäpä siis kihlajaiskuva kaupan päälle.

Siinä se nyt on.. sormus! 😀

3. Kerro jollekin

On ihanaa jakaa se hetki yhdessä, mutta jossain vaiheessa on pakko päästä kertomaan kihlauksesta jollekin. Oli se sitten vanhemmat, sisarukset, parhaat kaverit, naapuri tai he kaikki, haluatte päästä kertomaan suuresta uutisesta. Kaikkia ei tarvitse informoida saman tien, mutta älä julkaise kihlausta somessa ennenkuin olet kertonut henkilökohtaisesti läheisillesi.

4. Hanki manikyyri

Mikäli koskaan kannattaa ottaa manikyyri, se hetki on nyt, sillä kaikki tulevat tuijottamaan kättäsi seuraavat viikot.

5. Ilmoita lehdessä/instagramissa/facebookissa

Kun läheiset ovat kuulleet uutisen henkilökohtaisesti, on aika laittaa ilmoitus some-kanaville ja, mikäli olet perinteinen, niin miksei lehteenkin. Mikäli ilmoitus kiinnostaa, tästä pääset ilmoittamaan Helsingin Sanomissa.

6. Vie sormus pienennettäväksi/suurennettavaksi jos tarve on

Olisi ikävä hävittää kihlasormus ja se on riskinä, jos sormus on liian iso. Liian pieni ei taas kuulosta kovin miellyttävältä. Mikäli et ole liian suuresta sormuksesta vielä valmis hetkeksikään luopumaan, voit myös laittaa pienemmän sormuksen sen eteen pitämään huolen, ettei kihlasormus putoa ja viedä pienennettäväksi sitten, kun kaikki läheiset ovat ennättäneet nähdä sen.

7. Osta kosijalle sormus

Alkakaa keskustella, millaisen sormuksen kosija haluaisi. Mikäli kyseessä on jotain vähänkin erikoisempaa, voi sormuksella mennä viikkoja ennenkuin se on valmis oikean kokoisena.

8. Juhli kihlajaisia

Kihlajaisia on hauska juhlistaa jotenkin, mutta on täysin teistä kiinni, mikä on siihen paras tapa. Kihlajaisten ei tarvitse olla suuret juhlat, voitte tavata muutaman lähimmäisen kesken vaikka kihlajaiskahveilla tai pitää ystävien kesken kihlajaispiknikin.

9. Ala miettiä kenet haluat kaasoksi/bestmaniksi

Heillä on suuri rooli lähempänä häitä, mutta jo suunnitteluvaiheessa he voivat auttaa muun muassa teeman ja hääpaikan valinnassa.

10. Liity facebook ryhmään

Facebook ryhmät ovat hyvä kanava jakaa ideoita ja huolia sekä etsiä hääpalveluita kuten bändejä ja kuvaajia.

11. Aseta budjetti

Suunnitelkaa hääbudjetti sellaiseksi, ettei koko häitä edeltävä aika mene pelkällä tonnikalalla ja pastalla. Muistakaa myös budjetoida odottamattomiin kuluihin ja häämatkaan.

Aamullakin vielä ihmeellinen kapistus.. sormus!

12. Mieti minä sesonkina (ja vuonna) haluat naimisiin

Sesongin valitseminen on hyvä tapa aloittaa hääsuunnittelu. Mikäli ette halua häitä heti, voitte myös miettiä kuinka monen vuoden päähän häänne suunnittelette.

13. Varaa hääpaikka, bändi ja valokuvaaja

Mikäli haluat häät puolentoista vuoden sisällä, ovat nämä kolme asiaa ensimmäisiä prioriteetteja häihin valmistautuessa. Myös kirkko kannattaa varata heti, mikäli kirkkohäät ovat suunnitelmissa.

14. Pidä vapaata

Kihlautumisen alkuvaihe voi olla todella hektistä. Mikäli mahdollista, pitäkää muutama päivä vapaata, etenkin, mikäli aloitatte hääsuunnittelun heti.

15. Hae inspiraatiota

Pinterestistä, netistä, kirjoista, lehdistä ja miksei hääohjelmista ja leffoistakin.

16. Hanki hääappi tai muu suunnittelutyökalu

Internet ja app-kaupat tarjoavat sovelluksia häiden suunnitteluun To do-listoista budjettityökaluihin. Niitä kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen, sillä häiden suunnittelussa tuppaa olla monta liikkuvaa osaa.

17. Varaa aika hääpukuliikkeeseen

Hääpuvun korjaustöihin voi mennä kahdeksan kuukautta ja tyyli, joka näyttää kuvassa kivalta, voi tuntua päällä aivan väärältä, minkä takia onkin hyvä käydä sovittelemassa. Ellei aikataulu ole tiukka, älä kuitenkaan osta mitään heti. Mikäli häihin on pitkä aika, mieli saattaa muuttua vielä moneen kertaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFinnish